Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga just nu


 

Lärare i Journalistik


Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling.
Stommen utgörs av den allmänna kursen som ger gymnasiekompetens. Utöver det profilerar sig skolan mot journalistik, film, musik och skrivande. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup.
 

OM TJÄNSTEN

Är du journalist och vill vara med och göra en av Sveriges bästa journalistutbildningar ännu bättre? Välkommen att söka tjänsten som lärare i journalistik på Skurups folkhögskola. Genom engagemang, kreativitet och gemenskap arbetar vi för demokrati och inkludering på en skola fylld av kultur. Vi kan med stolthet och glädje säga att vi är en av landets mer tongivande institutioner för blivande journalister, musiker, författare och filmskapare.

Journalistlinjen är en ettårig utbildning och målet är att när klassen med 26 deltagare avslutar sin utbildning hos oss ska de kunna jobba på Sveriges alla redaktioner. Vi som arbetar på Journalistlinjen tror på det praktiska lärandet och som lärare jobbar du nära deltagarna på linjen för att det är så de utvecklas allra bäst. 

Utbildningen innehåller även en åtta veckors praktikperiod under vårterminen. 

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av: 

  • Redaktionellt arbete. Om det är med text, ljud eller rörlig bild spelar mindre roll, har du gjort flera av sakerna är det så klart ett plus 
  • Undervisning eller annan motsvarande pedagogiskt arbete, samt känner till folkhögskolan som undervisningsform

Meriterande om du har erfarenhet av: 

  • Arbete som webbredaktör
  • Tv-journalistik
     

ANSTÄLLNINGSVILKOR

Då våra journalistdeltagare är på praktik under våren så är arbetstiden ojämnt fördelat över året med en större del på hösten och lite mindre på våren. Tjänsten är en tillsvidare anställning på 50 %. Provanställning på 6 månader tillämpas. 

ANSÖKAN

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev där du berättar varför du vill jobba hos oss, så snart som möjligt men absolut senast den 2 april.

Maila din ansökan till:
Ulrika Gustavsson - ulrika.liljenstrom@skurupsfolkhogskola.se 

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Ulf Svenning, via e-post ulf.svenning@skurupsfolkhogskola.se 

Vi har gjort medieval för denna annonsering så vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.