Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga hos oss


 

Framtidens SFI i folkhögskolemiljö!

Vi söker en erfaren Sfi-lärare som vill vara med att skapa framtidens vuxenutbildning på folkhögskola inom SFI och Svenska som andraspråk.

Du skall vara intresserad av att bygga upp, skapa och utveckla vuxenundervisningen för deltagare på olika nivåer, som skall vidare till fortsatta studier, arbete eller som kanske har svårt för att läsa och skriva både på sitt nya språk och sitt modersmål.

Folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten innebär ett stort ansvarstagande och du måste ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik!

Folkhögskolan utgår från kursdeltagarens behov med ledorden Fritt och frivilligt och samtalet som grund. Demokrati, Bildning och Kultur skall genomsyra undervisning.

Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och drivs av en vilja att skapa resultat. Vi är i en uppbyggnadsfas och värderar kreativitet och kvalitet. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som kompetens, flexibilitet och förmåga till samarbete med kursdeltagare och kollegor. Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten där vi använder oss av alla sinnen, rörelse, konst, musik o teater och naturligvis skall du tycka om att samarbeta i arbetslag.

Vi söker dig som:

  • Är behörig SFI-lärare
  • Har behörighet i Svenska som 2:a språk
  • Har erfarenhet från vuxenutbildning

Skurups och Fridhems folkhögskola har en gemensam folkhögskolefilial i Malmö där vi har Sfi, Etableringskurs och allmän kurs på folkhögskola.

För mer information om SFI-delen vänder du dig till Caroline Estephan - caroline.estephan@fridhem.fhsk.se.
För mer information om arbetsplatsen vänder du dig till Arvid Gisby, rektor - arvid.gisby@skurupsfolkhogskola.se.

Ansök:

Skicka in ansökan redan i dag till Daniel Unnerbäck, personalchef - daniel@fridhem.fhsk.se