Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga hos oss


 

Folkmusiklärare sökes

Vill du jobba på ett av Sveriges viktigaste lärosäten för utbildning av framtidens kulturarbetare? Kom till oss! Genom engagemang, kreativitet och gemenskap jobbar vi för demokrati och inkludering på en skola fylld av kultur. Vi söker nu en till två nya lärare till vår folkmusiklinje - en ensemblelärare med sångprofil och en ensemblelärare med fiolprofil.

Om tjänsten

Folkmusiklinjen i Skurup firar snart tio år! För detta jubileumsår och för framtiden söker vi en ensemblelärare med sångprofil och en ensemblelärare med fiolprofil. De båda uppgifterna går att kombinera om du som söker jobben är både fiolspelare och sångare. Skurups folkhögskola utgår från kursdeltagarens behov med ledorden ’Fritt’ och ’Frivilligt’ och med samtalet som grund. Demokrati, bildning och kultur ska genomsyra undervisningen.

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvar i rollen:

Folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten innebär ett stort ansvarstagande och du måste ha en flexibel inställning till ditt arbete.  I undervisningen på vår folkmusiklinje lägger vi stort vikt vid ensemblespel. Folkmusiklinjen är ett- eller tvåårig och varje år går femton deltagare på utbildningen. Folkmusiklärarlaget består av fem pedagoger. Undervisningen baseras på svensk folkmusik, men nyfikenheten hos pedagoger och deltagare öppnar ofta upp för musikaliska utflykter till övriga Norden och många andra platser. På skolan finns även en jazz- och en rocklinje, och för oss är det en stor glädje och tillgång att de tre genrerna finns under samma tak. På det sättet uppstår intressanta och lustfyllda samarbeten deltagarna emellan.

Musiklinjerna och de övriga särskilda linjerna på Skurups folkhögskola har under många år varit ett viktigt och inspirerande växthus för det svenska kulturlivet. Vi kan med stolthet och glädje säga att vi är en av landets mer tongivande institutioner för blivande musiker, journalister, författare och filmskapare.

Vi söker nu dig som har en drivkraft i din musikverksamhet och som känner nyfikenhet inför människor och lust kring det pedagogiska uppdraget. Välkommen att söka fiol/ensemble och/eller sång/ensemble hos oss på Skurups folkhögskola!

Tjänsternas omfattning

Sång- och ensembletjänsten är 15%
Fiol- och ensembletjänsten är 20% .
De båda tjänsterna går att kombinera om du som söker jobben är både fiolspelare och sångare.

Din Profil

Vi ser att du har ett starkt förhållningssätt till demokrati och inkludering och en personlighet som bidrar till vår redan trevliga stämning, höga engagemang och passion för folkbildning!

Mångfaldsfrågor är en del av vår vardag. Vi strävar aktivt efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, språkkompetenser, en jämnare könsfördelning och en åldersstruktur som på bästa sätt representerar våra kursdeltagare.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 30 juli. Du ansöker genom att maila till:
andreas.ralsgard@skurupsfolkhogskola.se

För frågor tjänsten vänligen kontakta:

Andreas Ralsgård, linjeledare för folkmusiklinjen
andreas.ralsgard@skurupsfolkhogskola.se
0760008538

Om oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på engagemang, kreativitet och gemenskap.

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i  mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och Tv-personligheter har gått på Skurup.