Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga hos oss


 

Nu söker vi en IT-kunnig skoladministratör!

Till vår expedition söker vi nu en It-kunnig skoladministratör. Som skoladministratör hos oss får du en central och synlig roll vilken innebär mycket kontakt med både skolans deltagare, lärare och övriga medarbetare. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär bland annat att:

 • Ansvara för reception, ta emot besök och svara på förfrågningar via telefon och e-post
 • Ansvara för registrering och rapportering till berörda myndigheter
 • Förbereda och ansvara för antagning av elever
 • Handha administrativa uppgifter så som intyg och omdömen
 • Ta fram ekonomiska underlag till fakturering Enklare administration av It-system


Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en 3-årig gymnasieutbildning.

Du ska ha:

 • God datorvana och vara bekväm i MacOS, iOS och Windows.  
 • Uttrycka dig väl i tal och skrift. 
 • Erfarenhet av att arbeta i administrativa system och ett stort plus om du jobbat med Schoolsoft.


Vi söker dig som är noggrann och strukturerad, har hög servicekänsla och en god social kompetens. Arbetsuppgifterna ställer även krav på flexibilitet och att du kan arbeta mot uppsatta mål samt prioritera och planera ditt arbete självständigt. 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar.

Tjänstegrad:

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning.
(Omfattningen kan diskuteras.)

Tillträde:

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Rekrytering och urval sker löpande.

Ansökan:

Skicka din ansökan till: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Kontakt:

Ev. frågor angående tjänsten ställes till: 

Arvid Gisby, Rektor
Annsofi Bergström, Administrativ chef
0411-558900

 


 

ViIl du vara med och forma framtidens journalister?

Vi har…

En halvtidstjänst på journalistlinje på Skurups Folkhögskola. Du kommer att undervisa i skrivteknik, vara med när det jobbas redaktionellt, handleda under reportage, prata pressetik, utveckla och forma linjen samt en massa annat roligt och spännande. 

Folkhögskola ären utbildningsform där mötet står i centrum, mellan alla som verkar på skolan. Journalistlinjen är en utbildning där vi tror på det praktiska lärandet och där vi lärare jobbar nära de som går på linjen för att de är så de utvecklas allra bäst.

Du är…

Journalist som jobbar eller har jobbat redaktionellt. Du har jobbat med text men vi blir mycket glada om du har andra erfarenheter också. Har du undervisat innan är det såklart ett plus. Och du vill göra Sveriges bästa journalistlinje ännu bättre genom att vara relevant och aktuell..

När?

Tjänsten är ett vikariat som börjar den 1 augusti 2018 och varar till den 15 juni 2019. Möjligheter till fast tjänst finns.

Om oss…

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening, och är politiskt samt religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på engagemang, kreativitet och gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. 

Intresserad?

Skicka ett mejl (så fort som möjligt) om varför du vill jobba hos oss till ulf.svenning@skurupsfolkhogskola eller maja.ljung@skurupsfolkhogskola.se

Frågor?

Ring 0411-558505 (Ulf Svenning) eller 0411-558929 (Maja Ljung) eller samma mejladresser som ovan.

 


 

Framtidens SFI i folkhögskolemiljö!

Vi söker en erfaren Sfi-lärare som vill vara med att skapa framtidens vuxenutbildning på folkhögskola inom SFI och Svenska som andraspråk.

Du skall vara intresserad av att bygga upp, skapa och utveckla vuxenundervisningen för deltagare på olika nivåer, som skall vidare till fortsatta studier, arbete eller som kanske har svårt för att läsa och skriva både på sitt nya språk och sitt modersmål.

Folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten innebär ett stort ansvarstagande och du måste ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik!

Folkhögskolan utgår från kursdeltagarens behov med ledorden Fritt och frivilligt och samtalet som grund. Demokrati, Bildning och Kultur skall genomsyra undervisning.

Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och drivs av en vilja att skapa resultat. Vi är i en uppbyggnadsfas och värderar kreativitet och kvalitet. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som kompetens, flexibilitet och förmåga till samarbete med kursdeltagare och kollegor. Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten där vi använder oss av alla sinnen, rörelse, konst, musik o teater och naturligvis skall du tycka om att samarbeta i arbetslag.

Vi söker dig som:

 • Är behörig SFI-lärare
 • Har behörighet i Svenska som 2:a språk
 • Har erfarenhet från vuxenutbildning

Skurups och Fridhems folkhögskola har en gemensam folkhögskolefilial i Malmö där vi har Sfi, Etableringskurs och allmän kurs på folkhögskola.

För mer information om SFI-delen vänder du dig till Caroline Estephan - caroline.estephan@fridhem.fhsk.se.
För mer information om arbetsplatsen vänder du dig till Arvid Gisby, rektor - arvid.gisby@skurupsfolkhogskola.se.

Ansök:

Skicka in ansökan redan i dag till Daniel Unnerbäck, personalchef - daniel@fridhem.fhsk.se