Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga hos oss

 


 

ÄR DU VÅR FRAMTIDA EKONOMIANSVARIG/CONTROLLER ? SKURUPS FOLKHÖGSKOLA
 

OM TJÄNSTEN

Skurups folkhögskola har ca 60 medarbetare varav de flesta arbetar i Skurup och några på vår stadsfolkhögskola i Malmö. Till stöd för rektor och verksamhet har skolan en nyinrättad stabsfunktion som ansvarar för den dagliga hanteringen av IT, löner, ekonomi och skoladministration och leds av rektor/verksamhetschef.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en kunnig och driftig ekonomiansvarig. Tjänsten innebär arbete med att ta fram budget, prognoser, uppföljningar, löpande bokföring, bokslut och årsredovisning och att rapportera in uppgifter till olika myndigheter.
Vi är just nu i startgroparna för en process där vi tittar över våra administrativa rutiner och verktyg så du förväntas att aktivt vara med och utveckla framtida arbetssätt och rutiner.

DIN PROFIL

För att söka den här anställningen har du en akademisk examen inom ekonomi eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att självständigt driva löpande processer och ta fram rapporter och underlag inför beslut av ledningen.

Det är meriterande om du utöver ovanstående har kunskap om och erfarenhet av: o att arbeta med ekonomi inom folkhögskola

  • att arbeta med lönehantering och/eller skoladministration
  • erfarenhet av att arbeta i Visma och/eller Schoolsoft

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självständig men med god samarbetsförmåga när det behövs. Du behöver också vara flexibel och prestigelös med god förmåga att kommunicera och ta initiativ.
Vi ser att du har ett starkt förhållningssätt till demokrati och inkludering och en personlighet som bidrar till vår redan trevliga stämning, höga engagemang och passion för folkbildning!

Känner du igen dig i beskrivningen? Välkommen att söka tjänsten som ekonomiansvarig hos oss på Skurups folkhögskola!

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Anställningen är en tillsvidareanställning på 50-80%. Vi är inne i en översyn av våra administrativa funktioner varför detta kan diskuteras och på sikt utökas. Skolan tillämpar provanställning. Tillträde efter överenskommelse.
Tjänsten är placerad i Skurup men visst arbete på vår Malmö-enhet kan också bli aktuellt.

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling.

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Utöver det profilerar sig skolan mot Journalistik, film, musik och skrivande. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup.

ANSÖKAN

Ansökningar och anställningsintervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@skurupsfolkhogskola.se senast 27 juni 2021.

Vi har gjort medieval för denna annonsering så vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta rektor/verksamhetschef Lena Gartmark via e-post lena.gartmark@skurupsfolkhogskola.se eller tel 0411-558901