Internat

Att bo på internat är en underbar möjlighet att lära känna nya människor och en ny miljö!

Skurups folkhögskola har vuxit fram under ett drygt sekel; hus har lagts till hus – och skolans internat är numera inhyst i alla dessa hus från olika tider. Här finns Skurups Hus, där August Strindberg en gång bodde, jämte modernare hus som soliga Gläntan och Solliden. Sammanlagt erbjuder vi rum för drygt 100 studenter.

Boendet

I alla boenden finns kök med mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare samt enklare vardagsrum med TV. Tillgång till Internet finns i alla rum och det finns gemensamma tvättstugor på skolans område.

Rummen är enkelt möblerade.

Sänglinne, täcke, kudde, handdukar och köksutrustning (grytor, pannor, bestick m.m.) tar du själv med.

Hyra/lunch betalas via faktura 4ggr per termin. Detaljerad lista över datum och belopp finner du här.

Ömsesidig uppsägningstid är en månad. Uppsägning sker den sista i varje månad.

Önskar du bo på vårt internat måste du vara 18 år. Du anmäler ditt intresse på svarsblanketten som skickas till dig tillsammans med ditt antagningsbesked.

Har du frågor om internatet är du välkommen att kontakta internatansvarig på tel. 0411-55 89 09 eller på internat@skurupsfolkhogskola.se.

OBS! Husdjur är ej tillåtna på internatet!

Nedan finner du information angående kostnader för hyra och lunch när du bor på internatet.

Läsåret 2019-2020

Enkelrum med dusch och toalett på rummet:  4 945 kr/månad – 5 620 kr/månad
Enkelrum med dusch och toalett i korridor:   3 445 kr/månad – 4 755 kr/månad
Dubbelrum med dusch och toalett på rummet:  3 495 kr/månad – 3 895 kr/månad
Dubbelrum med dusch och toalett i korridor:  2 895 kr/månad – 3 395 kr/månad

I ovanstående belopp ingår en beräknad månadskostnad för lunch på 1 280 kr.

Lunchkostnad

Som boende på internatet förbinder man sig också att äta lunch på skolan måndag - fredag utom lovdagar.

Kostnad för lunchen på ca. 1260kr/mån (1280kr/mån*) faktureras tillsammans med din boendekostnad när du bor på internatet. Detta är obligatorisk när du bor på skolan.
Kostnaden kan se lite olika ut från månad till månad beroende på antalet undervisningsdagar gällande månad. Du som bor på internat betalar 61kr/lunch. Övriga studenter betalar 64kr/lunch eller 620kr för ett 10-häfte.
För utomstående kostar lunchen 75kr.

Annat

Sjukdom

Om du blir sjuk sjukanmäler du dig på skolans hemsida under fliken Kontakt/Anmälan av frånvaro. Ring även restaurang Mittpunkten och beställ din matlåda på 0411-55 89 06 om du bor på internatet. Uppge även namnet på den som ev. skall hämta din mat och om du har specialkost av något slag.

Lunch vid studier utanför skolan

Vid tillfällen då du, på grund av studier förlagda utanför skolan (studiebesök m.m.) inte kan äta din lunch på skolan kan vi ordna med lunchkorg för dig att ta med. Beställningarna görs i god tid innan den aktuella dagen av din lärare.

Övrigt

I den månatliga fakturan har vi redan räknat med att alla inte kan äta hos oss alla dagar, därav det lägre lunchpriset för internatboende. Den totala lunchkostnaden slås ut på 4 fakturor per termin.

För längre praktikperioder och gemensam skolverksamhet på annan ort görs särskilda avdrag, I regel dras lunchkostnaden av på efterföljande faktura baserat på godkänt underlag.