Kocklinjen 2022-2023
På vår kockutbildning är du kreativ och lär dig skapa framtidens hållbara måltider!
Skurups folkhögskolas kocklinje riktar sig till dig som har stort intresse av hållbar matlagning och vill vara med och skapa ett modernt, kvalitativt kök. Hos oss lär du dig att skapa vällagade, näringsriktiga måltider som är lagade från grunden på de bästa råvarorna. Du får också kunskap om hur du tillagar goda måltider till gäster med särskilt anpassad kost. Vi arbetar utifrån en integrerad, trivsam och god måltidsupplevelse. Utbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning till kock där du kan söka jobb i restaurangkök, storkök och hotellkoncerner men även som matkreatör och konsult.
Kockyrket är ett kreativt yrke där du arbetar både praktiskt och teoretisk. Under utbildningen lär du dig göra medvetna val som påverkar hälsan, ekonomin och miljön positivt för både gästerna som äter maten men också för samhället i stort.
Utbildningen har ett nära samarbete med storkök inom privat, kommunal och regional regi som exempelvis företagskök, förskola, skola, äldreboende och sjukhus. Vi har också ett nära samarbete med restaurang- och hotellbranschen.
Under utbildningen gör ni APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket är en viktig del av utbildningen. Där har ni möjlighet att knyta kontakter med branschen, lära er mer om hantverket och få inblick i hur verksamheten fungerar. Efterfrågan på utbildade kockar är hög, så efter avslutad utbildning har du stor möjlighet till arbete.
Genom att vi synliggör tidigare arbetslivserfarenhet, yrkesbakgrund samt övriga livserfarenheter och kompetenser stärks du som deltagare i möjligheten till inträde på arbetsmarknaden.
Undervisningen genomförs i linje med folkhögskolans metoder och folkbildningens idéer om kunskapsutveckling som genomsyrar utbildningen.
På Skurups folkhögskola arbetar vi aktivt för ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Vi uppmuntrar alla oavsett kön, funktion, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion och ålder att ansöka till oss!