Sökinstruktion för Jazzlinjerna

Detta år sker sökningen på distans, därför är det personliga brevet extra viktigt för oss. Du som har missat att skriva ett personligt brev när du gjorde din ansökan uppmanas att logga in till ansökningsformuläret här: https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=8193 

Vill vi att du som söker ska få en så positiv upplevelse som möjligt och lära känna skolan. Därför kommer vi att bjuda på olika online-aktiviteter som konserter, frågestund, rundvandring på skolan, m.m under sökveckan. Mer info om detta kommer ett par veckor innan det är dags.

Sökningen kommer att genomföras genom att du skickar in två videos till oss där du spelar. Den 19-22 april kommer musikpedagogerna att titta igenom videorna och göra bedömning och urval. Det är viktigt att du finns tillgänglig dessa dagar så att vi kan nå dig på telefon om det skulle bli tekniska problem eller att vi behöver ställa kompletterande frågor. Vi kommer inte kontakta alla sökande på det här sättet utan endast vid behov. Vi vill ha dina inspelningar senast den 8 april kl 23:59. 

Så här gör du:

Du spelar in två låtar - en låt ur listan nedan och en valfri låt. Det ska vara en video per låt, 6 min max per video. På videon måste man se och höra dig tydligt, och vi vill helst också se resten av bandet. OBS! har du inte möjlighet att spela in med andra musiker, får du spela till en play-along (Aebersold eller iReal t.ex.)

Sång, blås, stråk, vibrafon: 

Du ska spela/sjunga temat och ett solo på varje låt, med komp (bas, trummor och piano eller gitarr).

Piano och gitarr: 

Du ska spela temat och ett solo på varje låt, med bas och trummor, samt kompa ett bas-solo på ena låten. Spelar du till en play-along får du kompa en låtsas-solist!

Trummor:

Du ska kompa temat och en solist på båda låtarna och spela trades eller ett solo på minst en av låtarna. Du ska spela med bas och minst ett instrument till.

Bas:

Du ska kompa temat och en solist på båda låtarna och spela ett solo på minst en av låtarna. Du ska spela med trummor och minst ett instrument till.

När du spelat in dina videos, logga in på ditt konto på Youtube och ladda upp dem. Se till att ditt namn och instrument framkommer i titelraden på videorna.
Under steget ”Synlighet”, välj alternativet ”Olistad”. Det innebär att endast de personer som har länkarna till videorna kan se dem. De kommer inte dyka upp i någon annans sökningar eller rekommendationer. 
Nästa steg är att skicka in länkarna till oss. Följ länken du får när du skickar din ansökan för att komma till ett formulär där du bland annat klistrar in länkarna till dina videos. Avsluta med att skicka.

Har du frågor tveka inte att kontakta Loïc Dequidt: loic.dequidt@skurupsfolkhogskola.se

Låtlista

Ena låten ska vara från denna lista:

  • Airegin (Sonny Rollins)
  • Bye Bye Blackbird (Ray Henderson & Mort Dixon)
  • Close Your Eyes (Bernice Petkere)
  • Dolphin Dance (Herbie Hancock)
  • How High The Moon (Nancy Hamilton & Morgan Lewis)
  • I'll Remember April (Gene de Paul, Patricia Johnston & Don Raye)
  • Night and Day (Cole Porter)
  • Rhythm-a-Ning (Thelonious Monk)
  • Someday My Prince Will Come (Frank Churchill & Larry Morey)
  • Wave (Antonio Carlos Jobim)

OBS! vi skickar inga noter. Tonart väljer du själv.