Ursäkta röran… Nytt Internat på G!

Kunskapsporten påbörjar nu arbetet med det efterlängtade, nya internatet. Under det kommande läsåret kan vi räkna med en del byggrelaterad aktivitet kring skolan. 

Aktuellt

Den i januari börjar huskropparna till de nya byggnaderna att resas. Under den här perioden kommer vi inte att kunna parkera bilar på skolans parkering. Vi får samsas om utrymmet som finns på kyrkans parkering.

Hyran

Det kommer en del frågor om vad det ska komma att kosta att bo på det nya internatet. Det är fortfarande under förhandling, och inte fastställt än. Du kan läsa mer om det i den här artikeln av Skurupsposten.

Du kan läsa mer om skolans internat här

Hållbar och trivsam miljö

Byggnaden kommer att ha en energiförbrukning som är mycket låg. Det kommer att finnas solceller för elproduktion och solpaneler för varmvattenproduktion.

Det kommer även att finnas kök med induktionshällar i lägenheterna samt handdukstork och uppvärmda golv i helkaklade badrum. Lås och bokningssystem för lägenheterna och tvättstuga kommer att vara helt automatiserat och digitalt.

Trapphuset har en spännande design och det kommer att finnas en utställning i korridorerna som görs i samarbete med Havsmiljöinstitutet i Göteborg. 

Ritningar

Tycker du det är lika spännande som vi att se in i framtiden? I så fall kan du titta på de här ritningarna som vi har fått ta del av. Här kan du se hur rummen kommer att se ut, var det finns fönster och dörrar och var våra deltagare kan umgås med varandra. Kuddar, krukväxter och annat livsviktigt får du tänka dig!

Följ med på rundtur!