Ursäkta röran… Nytt Internat på G!

Kunskapsporten är nu i full färd med att färdigställa det efterlängtade, nya internatet. Under det kommande tiden kan vi räkna med en del byggrelaterad aktivitet kring skolan. 

Den 3 september är det invigning av vårt sprillans nya internat!

Vi kommer att bjuda på en heldag som spanar in i framtiden. Vi bjuder upp till samtal kring folkbildningens roll i samhället, hur den överbryggar samhällsutmaningar och utanförskap, hur ett eget rum - både bokstavligen och mer filosofiskt i livet - kan göra stor skillnad i en persons liv, vikten av att våga försöka på nytt - i ett nytt land eller inom ett nytt område, betydelsen av ett levande kulturliv, och så reder vi ut vad politik och demokrati egentligen är.Självklart kommer dagen också att fyllas med massor av kultur; mat, musik, film och texter. Ni får hålla er lite - programmet kommer att avslöjas pö om pö under sommaren.

Du kan läsa mer om invigningsfestivalen här!

Varmt välkomna!

Hållbar och trivsam miljö

Byggnaden har en energiförbrukning som är mycket låg. Det finns solceller för elproduktion och solpaneler för varmvattenproduktion.

I lägenheterna finns mindre kök vilka är utrustade med induktionshällar, badrummen är helkaklade och har uppvärmda golv, där finns även handdukstork. Lås och bokningssystem för lägenheterna och tvättstuga är helt automatiserat och digitalt.

Trapphuset har en spännande design och det kommer att finnas en utställning i korridorerna som producerats i samarbete med Havsmiljöinstitutet i Göteborg. 

Ritningar

Här är en länk till planritningarna.

Följ med på rundtur!

Fler bilder