Konditorilinjen  2022-2023

På vår konditorilinje är du kreativ och fördjupar dig professionellt i tillverkning av bakverk och konditoriprodukter, du lär dig även grunderna i hållbar matlagning.

På Skurups folkhögskola presenterar vi här vår restauranglinje med inriktning konditori. Linjen passar dig som har ett extra kreativt öga för det söta men också intresse för matlagningens grunder.

Här fördjupar du dig professionellt i bakverk, desserter och andra konditoriprodukter men också enklare bageri som passar inom restaurangyrket. 
Du lär dig också grunderna i hållbar matlagning och får en introduktion till kockyrket, du kan efter utbildningen bygga på med ytterligare kurser eller gå direkt in i yrkeslivet som konditor, kallskänka eller restaurangbiträde.

Under utbildningen gör ni APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket är en viktig del av utbildningen.
Där har ni möjlighet att knyta kontakter med branschen, lära er mer om hantverket och få inblick i hur verksamheten fungerar.

Efterfrågan på utbildad personal i branschen är hög, så efter avslutad utbildning har du stor möjlighet till arbete.  I vår bransch finns det alltid möjlighet till utveckling och förändring.

Vi har en röd tråd genom vår utbildning och det är hållbarhet där alla delar är lika viktiga för att skapa en hållbar bransch och ett hållbart samhälle. 
Vår ambition under utbildningen är att lära dig göra medvetna och bra val.

Undervisningen genomförs i linje med folkhögskolans metoder och folkbildningens idéer om kunskapsutveckling som genomsyrar utbildningen.

På Skurups folkhögskola arbetar vi aktivt för ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Vi uppmuntrar alla oavsett kön, funktion, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion och ålder att ansöka till oss.

 

Kort om Restauranglinjen med inriktning konditori läsåret 2022-2023

Längd: 1 år, start 22 aug 2022

Studietakt: 100%

Behörighet: Du ska vara minst 18 år gammal. Grundskolekompetens. Andra kompetenser är meritgivande.

Studiemedel: Restauranglinjen med inriktning konditori  berättigar till studiemedel på gymnasial nivå.

Kostnad: För litteratur, material, kläder, resor m.m. utgår en kostnad. Du finner aktuell information om kostnader genom att klicka på denna länk.

Ansökan

Gå till ansökan
Sista ansökningsdag: 20 maj 2022

Ansökan ska innehålla följande:

  • Fullständigt ifylld ansökningsblankett.
  • Betygskopior som visar din högsta utbildningsnivå.
  • CV och Personligt brev där du berättar om dig själv och vad du vill med utbildningen.
    Ditt personliga brev kommer vara en del i antagningsprocessen så beskriv så utförligt du kan din bakgrund, men också vad du vill ha ut av utbildningen och hur du ser din framtid efter utbildningen.
  • Vid antagningsprocessen så skickar vi också ut en kallelse till intervju.
    Vi kommer skicka ut kallelsen, senast en vecka efter sista ansökningsdag, till den emailadress som du uppger i din ansökan.