Kulturprojektutbildningarna

Kulturprojektutbildningarna är utbildningar i att gå från en idé till verklighet. I en trygg och kreativ miljö får du möjlighet att utveckla ditt drömprojekt. Du får också verktyg som gör att du bättre kan hantera livet som kulturarbetare där du ofta får vara din egen formgivare, fotograf, pr-strateg och revisor. Utbildningarna är heltidsutbildningar som ges på halvdistans, vilket innebär att vi har undervisning en vecka i månaden och eget projektarbete samt hemuppgifter den övriga tiden.

Utbildningarna finns i två varianter. Kulturprojektlinjen är ettårig och Kulturprojektkursen sträcker sig över en termin. Den extra tid som finns i linjen är perfekt om du vill påbörja ett nytt projekt och höstterminen är ett bra tillfälle för att använda gruppen och lärarna som hjälp för att utveckla och få inspiration till ditt projekt. Fokus är att hitta och utforma ditt projekts identitet både visuellt och innehållsmässigt. Du kan också öva dig i att fotografera, filma och klippa, och får tillgång till teknik och handledning som gör att du kan vässa din teknik.

Om du därtemot redan kommit en bit i ett redan befintligt projekt kan en termin på kulturprojektkursen vara det bästa. Fokus ligger på att kommunicera ut, förpacka, söka pengar och skapa event kring ditt projekt.

Kolla in kulturprojektlinjens portfolio och läs mer om våra tidigare deltagares projekt! 

 

Läs mer om:

Kulturprojektlinjen- ettårig projektutbildning för kulturutövare

Kulturprojektlinjens ettåriga projektutbildning ger dig en möjlighet att göra en djupdykning i ditt drömprojekt. Lär dig av våra erfarna lärare och gästföreläsare och inspireras till att våga ta nya vägar. Fördjupa din förståelse av din egen skapandeprocess genom att spegla den genom andra deltagares erfarenheter och reflektioner. Kulturprojektlinjen erbjuder en kreativ, snäll och matnyttig miljö som har dig och ditt projekt i centrum.

Kultruprojektkursen - en termins fördjupning i ditt kulturprojekt

Projektterminen Kulturprojektkursen är en energiinjektion i ditt kulturprojekt. Kursen fokuserar på handledning och undervisning i projektutveckling, kommunikation och finansiering. Målet är att ge dig en mångsidig verktygslåda som frilansande kulturarbetare.