Arbeta hos oss

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap. 

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens. Men det är journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil. Journalistutbildningen har funnits på Skurups folkhögskola i mer än 20 år. Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna har gjort sig ett namn internationellt och linjerna rekryterar deltagare från Norden, Baltikum och Polen. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup. 

 

Följande tjänster är lediga hos oss


 

ENGAGERAD SFI-LÄRARE SÖKES TILL SKURUPS FOLKHÖGSKOLAS FILIAL I MALMÖ

Skurups folkhögskola är en religiöst och politiskt obunden skola där vi bland annat har musiker- och skrivarutbildningar. Vår skola har varit verksam sedan 1888 och ett sätt att frodas har varit att ständigt förändras. Vi bedriver utbildning i Skurup, Ystad och Malmö.

Som SFI-lärare kommer du möta våra grupper där det finns deltagare med olika bakgrund och förkunskap. Du som söker tjänsten måste kunna individanpassa för respektive deltagare i samma klassrum. Du kommer att arbeta i nära samarbete med annan undervisande personal. Stor lyhördhet för deltagarnas behov och kursens mål är en viktig egenskap. Vi tycker att det är viktigt att du har dina värderingar rotade i folkbildningstanken.

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet av att undervisa i svenska för invandrare på olika nivåer. Meriterande är erfarenhet av latinisering och läs- och skrivinlärning.

Egenskaper som vi värderar och tror är en förutsättning för att trivas hos oss:

Du är generös med ditt kunnande. Du ser möjligheter istället för hinder. Du är engagerad och tar ansvar för verksamheten. Du möter våra deltagare med ödmjukhet och respekt och är mån om att kvalitén på undervisningen hålls hög.

Förekommande arbetsuppgifter:

Planering och genomförande av undervisning, administration och andra vanligt förekommande uppgifter.
Tjänsten är förlagd till vår filial i Malmö.

Du som söker:

  • är behörig lärare eller har annan lämplig bakgrund inom folkhögskolans sfär. 
  • utbildning i och/eller erfarenhet av svenska som andraspråk.
  • tycker om att arbeta nära dina kollegor i ett litet arbetslag där engagemang och flexibilitet värdesätts.
  • är van att handleda kursdeltagare med stor spridning vad gäller bakgrund, erfarenhet och förkunskap.
  • är en tydlig, engagerad, välstrukturerad ledare i klassrummet samtidigt som du är lyhörd för våra kursdeltagares olika behov.
  • har erfarenhet från studieväg 1 och 2

Alla former av annonsförsäljare och rekryteringsfirmor undanbedes vänligt men bestämt. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och kan tillsätta tjänsten före sista svarsdatum.

Anställningsvillkor:

Tillsvidaretjänst om 100%. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten kommer att tillsättas omedelbart.

Kontaktpersoner:

Arvid Gisby, Rektor
arvid.gisby@skurupsfolkhogskola.se 
0411-558901

Johanna Hedenquist, Linjeledare för SFI
johanna.hedenquist@skurupsfolkhogskola.se 
0411-558923