Internat

Att bo på internat är en underbar möjlighet att lära känna nya människor och en ny miljö!

Skurups folkhögskola har vuxit fram under ett drygt sekel; hus har lagts till hus – och skolans internat är numera inhyst i alla dessa hus från olika tider. Här finns Skurups Hus, där Strindberg en gång bodde, jämte nybyggda och soliga Gläntan och Solliden. Sammanlagt erbjuder vi rum för drygt 100 studenter.

Elevhemmen

I alla elevhem finns kök med mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare och dagrum med TV. Tillgång till Internet finns i alla rum och det finns gemensamma tvättstugor på skolans område.

Sänglinne, täcke, kudde, handdukar och köksutrustning (grytor, pannor, bestick m.m.) tar du själv med.

Hyra/lunch betalas via faktura 4ggr per termin. Detaljerad lista över datum och belopp finner du här.

Ömsesidig uppsägningstid är en månad.

Önskar du bo på vårt internat måste du vara 18 år. Du anmäler ditt intresse på svarsblanketten som skickas till dig tillsammans med ditt antagningsbesked.

Har du frågor om internatet är du välkommen att kontakta internatansvarig på tel. 0411-55 89 09 eller på internat@skurupsfolkhogskola.se.

OBS! Husdjur är ej tillåtna på internatet!

Nedan finner du information angående kostnader för hyra och lunch när du bor på internatet.

2017-2018

Boendekostnad läsåret 17/18Lunchkostnad läsåret 17/18

Boendekostnad

Läsåret 17/18 (hyra och lunch)
Enkelrum med dusch och toalett på rummet:  4 750 kr/månad – 5 400 kr/månad
Enkelrum med dusch och toalett i korridor:   3 250 kr/månad – 4 550 kr/månad
Dubbelrum med dusch och toalett på rummet:  3 300 kr/månad – 3 700 kr/månad
Dubbelrum med dusch och toalett i korridor:  2 700 kr/månad – 3 200 kr/månad

I ovanstående belopp ingår en beräknad månadskostnad på lunch på 1 239 kr.

Lunchkostnad

Läsåret 17/18

Som boende på internatet förbinder man sig också att äta lunch på skolan måndag - fredag utom lovdagar.

Kostnad för lunchen på ca. 1239kr/mån är inräknad i din boendekostnad när du bor på internatet, Detta är obligatorisk när du bor på skolan.
Kostnaden kan se lite olika ut från månad till månad beroende på antalet undervisningsdagar gällande månad. Du som bor på internat betalar 59kr/lunch. Övriga studenter betalar 62 kr/lunch eller 600kr för ett 10-häfte. För utomstående kostar lunchen 74kr.

Annat

Sjukdom

Om du blir sjuk sjukanmäler du dig på skolans hemsida under fliken Kontakt/Anmälan av frånvaro. Ring även restaurang Mittpunkten och beställ din matlåda på 0411-55 89 06 alt. 906 om du ringer internt. Uppge namnet på den som ska hämta din mat och om du har specialkost av något slag.

Lunch vid studier utanför skolan

Vid tillfällen då du, på grund av studier förlagda utanför skolan (studiebesök m.m.) inte kan äta din lunch på skolan kan vi ordna med lunchkorg för dig att ta med. Beställningarna görs i god tid innan den aktuella dagen av din lärare.

Övrigt

I den månatliga fakturan har vi redan räknat med att alla inte kan äta hos oss alla dagar, därav det lägre lunchpriset för internatboende. Den totala lunchkostnaden slås ut på 4 fakturor per termin.

För längre praktikperioder och gemensam skolverksamhet på annan ort görs särskilda avdrag, I regel dras lunchkostnaden av på efterföljande faktura baserat på godkänt underlag.