Mattias Piltz

Lärare (Föräldraledig)

carl_johan.folkesson@skurupsfolkhogskola.se

Thomas Frantzén

Alla som undervisar på Filmlinjen är yrkesverksamma i filmbranschen.

Mattias Piltz - linjeledare, handledning, dramaturgi, bildberättande, teknik

Thomas Frantzén - dokumentärfilmsregi, produktion, foto, ljussättning

Carin Bräck - manus, dramaturgi, skrivövningar

Goran Kapetanovic/Thérèse Ahlbeck - regi med inriktning på spelfilm och personinstruktion

Anders Wall - ljudinspelning, ljudbearbetning och filmmusik, ProTools

China Åhlander - produktion

Lene Willumsen - scenografi

Erik Bäfving - klipp, dramaturgi, handledning

Roberto Duarte - postproduktion, color grading

Dessutom har vi inspirerande besök av gästlärare. Genom åren har bl.a. följande personer kommit och föreläst på Filmlinjen:

Ylva Floreman, Linda Ritzén, Stefan Berg, Magnus Gertten, Stefan Jarl, Stina Gardell, Pelle Berglund, Ingela Romare, Fredrik Gertten, Jennie Kastberg, Jeanette Bohman, Olle Tannergård, Johan Eklund, Othman Karim, Tuva Novotny, Simon J Berger, Lise Lense Møller, Kristina Lodén Nilsson, Henry Kaiser, Ingela Brovik, Jessica Nettelbladt, Ulrika Rang, Lina Bertilsson, Martin Widerberg, Ewa Cederstam, Kjell Sundstedt, Mikael Kristersson, Klas Dykhoff, Marianne Persson, John Rönnerblad, Magnus Rutberg, Agneta Nordin, Maja Borg, Björn Cederberg, Karin Ekberg, Alexe Landgren, Ebba Löwenhielm-Peetre, Anja Schmidt, Marcus Ohlsson, Catharina Jaunviksna, Paul Hansen, Nils Croné, Lotta Forsblad, Einar Bredefeldt, m.fl.