Musik i filmen: 'The Clearing’ av Snarky Puppy

Rockmusiklinjerna 2021-2022

Rockmusiklinjen

Hösten 2010 startade vi Rockmusiklinjen med fokus på ensemblespel i olika konstellationer som ger en bred kunskap om vad det innebär att spela rockmusik individuellt men framförallt tillsammans med andra. Undervisningen handleds av aktiva musiker och gästmusiker.

Stommen utgörs av arbetet med grundelementen i rock- och poptradition, både äldre och nyare. Vi utgår från bas, trummor, gitarr, keyboard och sång och spelar i grupp 4 gånger/vecka under ledning av erfarna lärare.

Det fasta schemat under läsårets flesta veckor avlöses av konserter och turnéer, inspelningsprojekt och studier med gästlärare. Du har också tillgång till inspelningsstudio där du kommer att arbeta både handlett och på egen hand.

Du samarbetar också ibland med skolans andra linjer (jazz-, folk-, film-, skrivar- och journalistlinjen) och närheten till Malmö och Köpenhamn med hela dess rock- och poputbud ger många gästlärar- och konserttillfällen.

• Ensemblespel
  • Individuell undervisning på huvudinstrument
  • Musikteori
  • Gehör
  • Traditionsstudier
  • Inspelningsteknik
  • Spelveckor
  • Upp-spelsveckor
  • Projektstudier
  • Studioinspelning
  • Låtskrivning
  • Repertoarkännedom
  • Undervisning av gästlärare

RockmusikERlinjen

(Eftergymnasial utbildning)

RockmusikERlinjen är en variant av Rockmusiklinjen vilken förutom ovanstående utbildningsmoment har en yrkesinriktad profil och är till för dig som vill spela i grupp samtidigt som du utvecklar din kunskap om musikeryrket. Linjen ger fördjupning om yrket som musiker genom individuellt utformad undervisning i marknadsföring/ekonomi, bokning av konserter, analysering av musikerlivet, produktion av demo-CD och PR-material.

Våra lärare

• Johan Hallström – linjeledare, trummor, ensemble, workshop
  • Alexandra Hamnede - sång
  • Samuel Hällkvist – teori, gitarr
  • Anders Lorentzi – bas, ensemble
  • Jens Ulvsand – ensemble, projekt
  • Christian Tellin – ensemble, musikerämnet

Gästlärare

Förutom våra ordinarie lärare som alla är aktiva musiker, bjuder vi också in etablerade musiker som gästlärare.

Exempel på några som varit på Skurup:

Som elev på rocklinjen deltar man också i de gästlärarbesök som kommer till jazzlinjen och folkmusiklinjen.

Kort om Rockmusiklinjerna läsåret 2021-2022

Längd: 1-2 år, start 23 aug 2021

Behörighet: RockmusikERlinjen - 3-årig gymnasiekompetens, Rockmusiklinjen - Ha fyllt 18 år vid kursstart.

• har spelat rockmusik innan i någon form (Kulturskolan, musikgymnasium, garaget).
  • kan hantera ditt instrument tekniskt så att du kan lära dig nya låtar på gehör.
  • (för kompinstrument) kan kompa efter grundläggande ackordanalys.
  • är jättesugen på att spela ihop med andra.
  •

Studiemedel: Rockmusiklinjen berättigar till studiemedel på gymnasienivå. RockmusikERlinjen berättigar till studiemedel på högskolenivå

Kostnad: För litteratur, material, resor m.m. utgår en kostnad. Du finner aktuell information om kostnader genom att klicka på denna länk.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 8 april 2021

• betygskopior som visar din högsta utbildningsnivå

Testdag:

Trots rådande omständigheter vill vi att du som söker ska få en så positiv upplevelse som möjligt!

Sökningen kommer att genomföras genom att du skickar in 2 videos till oss. På dessa skall du spela två låtar - en till ett av våra backtracks och en valfri låt.
    Vi vill ha dina inspelningar senast den 8 april kl 23:59!

Våra musikpedagoger kommer sedan titta igenom och bedöma era videos.Därefter kommer vi att kalla de av er som går vidare till en intervju.
    Intervjuerna sker 23 – 25 april, över Zoom.
    Du som har gått vidare kommer att få en dag tilldelad för intervju senast tis 20 april.
    Ni som inte blir kallade till intervju kommer att få besked om att ni inte gått vidare.

Se till att vara tillgänglig på mail och telefon under din intervju-dag.

Det är primärt dina färdigheter i spelprovet som ligger till grund för antagningsbeslutet.

Mer detaljerad info angående sökförfarande hittar du på Skurups Folkhögskolas hemsida den 18 mars.

OBS! Om du också söker till några av våra andra musiklinjer så notera att datum för testdagar skiljer sig åt. Det går alltså inte att genomföra test till flera linjer vid samma tillfälle.