Toggle navigation
Hem
Om skolan
Kreativ miljö
Statens syfte med folkhögskola
Föreningen
Studentdemokrati
Internat
Restaurang
Medarbetare
Gällande dokument
Hitta till oss
Arbeta hos oss
Vår visselblåsarfunktion
Utbildningar
Våra utbildningar
Allmän Kurs
Filmlinjen
Filmarbetarutbildningen - Produktionsledning
Journalistlinjen
Kulturprojektutbildningarna
Musiklinjerna
Kocklinjen
Skrivarlinjerna
SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs
Kostnader
Läsårstider
Sommar
Mat & konferens
Restaurang Mittpunkten
Konferens
Fester & Catering
Ansökan
Ansökan - linjer med Testdag
Ansökan - linjer utan Testdag
Kontakt
Anmälan av frånvaro
Expedition - Skurup
Expedition - Malmö
Sommarkurser
Kurator
Lärare
Restaurang
Felanmälan
Önskemål om byte av rum
Hitta till oss
Medarbetare
Föreningen
Sidkarta
Hem
Om skolan
Kreativ miljö
Statens syfte med folkhögskola
Föreningen
Studentdemokrati
Internat
Restaurang
Medarbetare
Gällande dokument
Hitta till oss
Arbeta hos oss
Vår visselblåsarfunktion
Utbildningar
Våra utbildningar
Allmän Kurs
Filmlinjen
Filmarbetarutbildningen - Produktionsledning
Journalistlinjen
Kulturprojektutbildningarna
Musiklinjerna
Kocklinjen
Skrivarlinjerna
SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs
Kostnader
Läsårstider
Sommar
Mat & konferens
Restaurang Mittpunkten
Konferens
Fester & Catering
Ansökan
Ansökan - linjer med Testdag
Ansökan - linjer utan Testdag
Kontakt
Anmälan av frånvaro
Expedition - Skurup
Expedition - Malmö
Sommarkurser
Kurator
Lärare
Restaurang
Felanmälan
Önskemål om byte av rum
Hitta till oss
Medarbetare
Föreningen
Sidkarta
Utbildningar
»
Kocklinjen
»
Utbildningsmoment
Utbildningsmoment
Hygienkunskap
- Livsmedelslagstiftning
- Mikroorganismers påverkan på livsmedel
- Säker livsmedelshantering
- Personlig hygien
- Egenkontroll
Livsmedels och näringskunskap
- Livsmedelskunskap
- Näringslära
- Näringsberäkningar
- Hållbarhet - miljö, hälsa, ekonomi
- Matlagningskemi
- Etik och miljö kopplat till livsmedel och råvaror
- Lagar och regler inom ämnet
Måltids- och branschkunskap
- Grundläggande kunskap om branschens olika verksamheter och villkor samt lagar som styr
- Alkoholhantering – Lagar och regler
- Mat och dryck i kombination
- Arbetsmiljö – Ergonomi, säkerhet, fysisk och psykiska riskfaktorer
Service och bemötande
- Service
- Marknadsföring och presentation
- Exponering
- Matsalskunskap
Matlagning 1
- Kunskap i att organisera och planera olika matlagningsmoment i köket
- Tillaga kreativa, hållbara och smakrika maträtter med modernt och traditionellt som ledord
- Hållbar ekonomi vid val av inköp av livsmedel, samt tillagning och förvaring av råvaror
- Vikten av samarbete och kommunikation i arbetet
Matlagning 2
- Fördjupning i matlagning 1
- Menyplanering och receptförståelse
Matlagning 3
- Fördjupning i matlagning 1 och 2
- Köksekonomi – Kalkylering och ekonomisk hållbarhet
- Reflektion och utvärdering av processen och slutresultatet av arbetet
Matlagning 4
- Fördjupning i matlagning 1,2,3
Specialkost och anpassade måltider
- Kunskap om tillagning av specialkost och anpassade måltider
- Immunologi och födoämnesintolerans
- Menyskrivning och planering för olika specialkoster
- Regler och lagar för området
APL – Arbetsplatsförlagt lärande
Våra utbildningar
Allmän Kurs
Allmän kurs - Skurup
Allmän kurs Skurup - gymnasienivå
Mer om Allmän kurs
Profiler
Lärare
Deltagare berättar
Allmän kurs - Malmö
Allmän kurs - Grund med svenska
Allmän kurs - Gymnasienivå
Filmlinjen
Kursöversikt
En kreativ miljö
Lärare
Filmer
Tidigare deltagare
Vem söker vi?
Filmarbetarutbildningen - Produktionsledning
Journalistlinjen
Lärare
Röster
Kulturprojektutbildningarna
Mer om KPL/KPK
Musiklinjerna
Jazzmusiklinjerna
Tidigare deltagare
Folkmusiklinjerna
Rockmusiklinjerna
Kocklinjen
Utbildningsmoment
Skrivarlinjerna
Skrivarlinjen
Skrivarlinjens Utbildningsmoment
Skrivarlinjen - Påbyggnadsåret
Påbyggnadsårets Utbildningsmoment
Skrivpedagoglinjen
Tidigare deltagare
Lärare
Utgivet
SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs
SMF - Intro
Kostnader
Läsårstider