Vem söker vi?

Till Filmlinjen söker vi dig som har ett genuint intresse för film, som vill utveckla ditt filmberättande, som är beredd att lägga ner tid, kraft och engagemang på att förverkliga dina kreativa idéer och drömmar. Vid antagningen strävar vi efter att sätta ihop en bra grupp som ska fungera tillsammans. Gruppen består av individer med helt olika bakgrund och erfarenheter. Vi tittar på vem du är som person och vilka ambitioner och önskemål du har. Du ska vara beredd att jobba hårt för att utveckla dina kunskaper och kreativa visioner.

Formella meriter kommer inte i första hand men om du har erfarenhet från filmproduktion eller närliggande verksamheter är det ett plus. Du får gärna ha erfarenheter från andra kulturer än den svenska.

Vad kan du förvänta dig av utbildningen?

Att studera på Filmlinjen blir en intensiv livsstil under två år. Utbildningen håller ett högt tempo och är svår att kombinera med sysselsättningar vid sidan av. Du kommer att ha mycket att göra även på kvällar och helger.

På Filmlinjen får du lära dig hantverket ordentligt. Du har även möjlighet att specialisera dig. Den tekniska färdigheten har du nytta av för att få anställning och Filmlinjens bredd gör att du snabbt kan anpassa dig efter nya situationer och miljöer på framtida arbetsplatser. De arbetstillfällen som finns efter skolan är få och allt hänger på din egen initiativförmåga. Kanske är det du själv som driver projekt och skapar ditt arbete. Filmlinjen fungerar också som en bra förberedelse om du vill studera vidare på högre nivå t ex på Akademin Valand, SKH, Danska Filmskolan, mm.

Du kan räkna med att Filmlinjen blir personlighetsutvecklande och att du får viktiga erfarenheter i att driva projekt och att samarbeta. Sist men inte minst kommer Filmlinjen ge dig en fantastisk möjlighet att uttrycka dig konstnärligt och att hänge dig åt kreativt skapande – både individuellt och tillsammans med andra.

Ansökningsprocessen

Efter att du skickat in den digitala ansökan kommer du att bli kallad till en testdag. Under testdagen får vi en chans att träffa dig i en personlig intervju. Du gör även en serie tester som handlar om kreativitet, bildseende och personlighet. Under testdagen kan du även bilda dig en egen uppfattning om Filmlinjen och skolan.

Mer information, datum och länk till ansökningsformuläret hittar du här.